Zijn autonome apparaten een groeimarkt in 2019?

8-10-2018

Het is alweer oktober, dus het is tijd om eens te kijken naar markten die naar verwachting het komend jaar zullen groeien. Dit keer kijken we naar autonome applicaties.

Inmiddels zijn er diverse markten die kijken naar autonome, elektrotechnische oplossingen, waarvan de bekendste robots, drones en auto’s zijn. Er komen steeds meer autonome robots op de markt; denk aan de robot stofzuiger, autonome AGV’s en mondjesmaat worden ze ook in de landbouw ingezet. Kijkend naar de ontwikkelingen rond drones en auto’s, zal het gebruik in alle marktsectoren veranderen naarmate de wet- en regelgeving zich aanpast. De ontwikkelingen rond deze applicaties is al in volle gang en zal steeds verder gaan.

Een belangrijk element bij autonome applicaties is de veiligheid. Die veiligheid zal grotendeels gewaarborgd moeten worden door veel sensor- en regeltechniek, waarbij ook snelheid en beveiligde communicatie een factor spelen. De verwachting is dan ook dat ontwikkelingen van sensoren -intelligent of niet- een groei zullen doormaken. Binnen de VEDS Group zijn we nu reeds bezig met verschillende onderzoeken en de toepasbaarheid van dergelijk sensoren in de autonome markten.

Bent u ook actief in deze markt en is er behoefte aan een design partner, dan horen wij u graag.

Ideeën om de wereld een stapje duurzamer te maken
met elektronische oplossingen