Een hardware designer is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het elektronische gedeelte van uw product: zij ontwerpen de printed circuit board(s) (PCB) -in de volksmond ook wel bekend als printplaat- met de bijbehorende schema’s en lay-outs.  Door eerst een schema op te stellen, kunnen zij uiteindelijk de PCB tekenen. Zij zorgen in samenwerking met de software designers dat het ontwerp van de systeemarchitect gerealiseerd wordt, waardoor het resultaat werkt zoals de klant dit wenst.  Deze PCB’s zijn, zodra ze geassembleerd zijn met de juiste componenten, het element waarop de software geïnstalleerd wordt en wat het idee van onze klanten tot een werkend product maakt. Er wordt rekening gehouden met de mechanische wensen en werkingen, zodat alle de hardware en mechanische elementen feilloos op elkaar aansluiten – zeker als dit element ook in-house door de VEDS Group uitgevoerd wordt.

wij zijn gespecialiseerd in

PCB design
van enkel tot multilaagse (multilayer) PCB 
flex en flex-rigid PCB
high speed & RF signal lay-outs

high density interconnects (HDI)
differential pairs
BGA & FPGA design

controlled impendance
integratie van sensoren en matched lenght

analoog tot digitaal ontwerp
bussystemen
RISC based-oplossingen
module-integraties (x86, RISC, m2.com)

blind, buried en micro via's

Hardware ontwikkeling: Schema

PCB design: schema

Na overleg met de klant over de wensen en details van het te ontwikkelen product, start de PCB design. Dit onderdeel bestaat uit twee verschillende stappen: het schema maken en de lay-out tekenen. Als eerst begint de engineer met het tekenen van een schema, welke wordt gemaakt naar aanleiding van de specificaties die in de opgestelde documentatie van de systeemarchitect staan. Dit schema kun je beschouwen als een soort  blauwdruk  voor het plaatsen en opmaken van componenten en elektrische verbindingen (via’s). Een correct schema is een goed gestructureerd schakeloverzicht dat duidelijk de via’s tussen de verschillende componenten aangeeft, wat de basis legt voor de lay-out.  

Hardware ontwikkeling: lay-out

PCB design: lay-out

Nadat het schema intern en extern is goedgekeurd, werkt de engineer het schema uit in de lay-out van de PCB. Hierbij plaatst de engineer de onderdelen -de componenten en elektronische verbindingen- op de juiste plek op de PCB. Soms zijn hiervoor meerdere varianten van plaatsing nodig om het uiteindelijke resultaat naar wens te krijgen. Hierbij wordt rekening gehouden met onder andere de PCB grootte, hoeveelheid lagen en eventuele specificaties met betrekking tot mechanische wensen. Het voordeel van alle ontwerpen in-house te laten uitvoeren is dat alle ontwerpen perfect op elkaar afgestemd zijn.

VEDS Group beschikt over de volgende hardware design pakketten:
Mentor Graphics PADS
Allegro
Altium

Hardware ontwikkeling: Component keuze

component keuze

Tijdens de design fase van de PCB, worden door onze hardware engineers besloten welke componenten op welke plek op de printplaat geplaatst worden. Door zowel de snelle doorontwikkeling van componenten als de actuele hectiek op de componentenmarkt, wil het de laatste tijd steeds vaker gebeuren dat componenten niet of beperkt beschikbaar zijn. Dit kan zorgen voor enorme vertragingen in de levertijd van een product, waardoor onze partners en klanten hun producten niet kunnen uitleveren. Onze hardware engineers zorgen er in deze gevallen voor dat er gekeken wordt naar passende alternatieven waar mogelijk.

lees meer over onze andere afdelingen en leer ons beter kennen

software 


Een (embedded) software designer ontwerpt, verbetert en onderhoudt software geschreven voor elektronische apparaten en machines, (computer)programma’s en applicaties op basis van de eisen en wensen van de klant. De (embedded) software designer voert tijdens de ontwikkeling van de nieuwe software uitvoerig tests en controles uit voordat deze software door de uiteindelijke gebruikers gebruikt wordt.


mechanica 


Een mechanisch designer ontwerpt technische illustraties voor elektronische apparaten en machines en zorgt voor de productie van prototypes (en series). De ontwerpen worden gemaakt naar wensen van de klant en in overleg met de hard- en software engineers, voor het beste resultaat. Mechanisch ontwerpers zorgen ervoor dat de ontwerpen functioneel, efficiënt en veilig zijn.


productie & assemblage 


De productie- en assemblage medewerkers zorgen dat de ontworpen producten tot leven komen. De productieafdeling produceert en assembleert de PCB's met gebruik van een stencil-, SMD-, en soldeermachine en zorgt voor conventionele handmontage en (eind)controles. De assemblage afdeling zorgt dat de eindproducten naar wensen van de klant samengesteld worden.


afgeronde projecten 


Onze projecten voeren we uit voor en mét onze klanten, met wie de VEDS Group samen een leefbare, technologische wereld willen creëren . Bent u nieuwsgierig naar concrete voorbeelden van afgeronde projecten en producten? We hebben er een aantal voor u op een rij gezet.


heeft u vragen over onze diensten of producten?

vraag naar de mogelijkheden.

Protected by reCAPTCHA.

contactgegevens


VEDS Group

high tech campus 25, hal 2
5656AE Eindhoven
Nederland

tel: +31 (0)88 011 02 02
mail: info@veds.nl

algemene voorwaarden