Internet of Things: de blijvende trend

16-08-2018

Internet of Things (IoT) ontwikkelingen zullen de aankomende jaren flink stijgen. Volgens adviesbureau Gartner zullen in 2020 26 miljard apparaten via het IoT verbonden zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om apparaten met elkaar te laten communiceren, waarvoor het juiste hardware platform nodig is. Alleen hoe kies je nu de juiste?

IoT geeft de mogelijkheid om systemen en apparaten onderling met elkaar te laten communiceren en daarop te laten acteren. Dit gebeurt door de ondersteunende software. Om te bepalen welk platform je kiest, moet je eerst weten welke toepassingen, gewenste functionaliteiten en behoeften je wilt realiseren met het IoT-netwerk. Voorbeelden van mogelijke wensen die hiervoor gecreëerd kunnen worden, zijn:

- Preventief onderhoud en support;
- Het creëren van extra rendement in actuele diensten;
- Extra services met behulp van data-analyse;
- Beheer op afstand en systeemcontrole.

De functionaliteiten, behoeften en de eigen bedrijfsstrategie vormen de eisen die je aan je IoT-platform stelt. Een aantal van de aspecten waar je aan kan denken zijn security, stabiliteit van hardware en netwerk, de schaalbaarheid met in het achterhoofd longevity support, de toegankelijkheid en powerconsumptie.

Ondanks dat goede software cruciaal is in het netwerk, zal de hardware ervoor zorgen dat het hardware platform alle gewenste opties kan ondersteunen. Met dit aspect in het achterhoofd kan men een keuze maken voor de hardware oplossing. Zeer zelden zal men gebruik (kunnen) maken van een standaard ‘off the shelf’-artikel (link website), omdat er vaak koppelingen gemaakt dienen te worden met eigen markt-specifieke sensoren en input/output. Het gevolg is dat men vaak voor de volgende keuze staat: een volledig eigen gedreven hardware ontwikkeling, of een ontwikkeling van hardware op basis van module integratie (bijvoorbeeld COM, M2.COM en communicatie modules).

In beide gevallen kan VEDS Group u adviseren en helpen met het creëren van de gewenste hardware oplossing. Vanuit uw idee of concept kunnen onze technische engineers een volledige design ontwerpen. Wilt u meer weten of heeft u hulp nodig, neem dan contact met ons op.

Jij verdient een Pluim!