Het maken van een nieuw product

11-04-2018

Aan het begin van elk nieuw product staat men voor de keuze: ontwikkel je iets nieuws en volledig klantgericht; maak je gebruik van een Commercial-off-the-shelf (COTS) product; of pak je de hybride oplossing: standaard product in combinatie met een eigen ontwikkeling.

Afhankelijk van het type bedrijf, de gewenste “time-to-market”, de interne kennis en knowhow kan elk van deze oplossingen de juiste zijn. Echter aan elk van deze kleven voor– en nadelen. Bij deze een aantal punten die kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze:

1. Volledig klantgericht
Een voordeel van deze methode is het houden van de controle ten aanzien van toekomstig gewenste veranderingen en/of benodigde aanpassingen. Echter vraagt deze methode ook de hoogste NRE-investering; er wordt namelijk van scratch ontwikkeld en kan afhankelijk van de complexiteit een langere “time-to-market” hebben.

2. Gebruik van een COTS
Deze methode brengt over het algemeen lage kosten met zich mee, omdat er nagenoeg geen hardware ontwikkeling nodig is én zorgt daarom ook voor een hele korte “time-to-market”. Minder fijn is de grote afhankelijkheid van de leverancier/fabrikant van het gekozen product. Er is namelijk vaak sprake van geen of nauwelijks controle over toekomstige aanpassingen van het product. Denk hierbij aan interne technische aanpassingen, maar ook mechanische wijzigingen.

3. Hybride aanpak, bestaand product in combinatie met een eigen ontwikkeling
Door gebruik te maken van bijvoorbeeld een SOM-module, waar reeds een groot gedeelte van de elektrotechnische oplossing in is verwerkt, hoeft men alleen nog een technische ontwikkeling te doen op de implementatie van het deel van het product dat klant specifiek is. Het resultaat is een acceptabele “time-to-market”, waarbij het eindproduct ook de klant specifiek eigenschappen bevat. Een nadeel kan hier wederom zijn de afhankelijkheid van fabrikant/leverancier. Het is daarom aan te raden om als men voor deze keuze staat, dat zij een product te kiezen van een fabrikant die actief is in de industriële B2B-markt.

Staat u ook voor een dergelijke keuze, neem dan contact met ons op (088 - 011 02 02 of via ons terugbelverzoek), om te kijken naar de meest passende oplossing voor uw nieuwe idee (en toekomstige product).

De steeds innoverende wereld van elektrisch laden
Auto-editie