De steeds innoverende wereld van elektrisch laden
Auto-editie

22-02-2018

Op het moment komen er steeds meer laadsystemen voor elektrische auto’s op de markt, waarvan de meeste zodanig ingericht zijn dat er per krachtstroomaansluiting één laadsysteem kan worden gecreëerd. Onze klant E-Nuevo bedacht een systeem waarbij er per krachtstroomaansluiting meerdere laadsystemen kunnen worden verwezenlijkt.

Hiervoor ontwierpen wij als trotse partner de hardware, software en realiserende de complete mechanische vormgeving van dit nieuwe product: de Cube. Mechanisch moest het product compact en simpel zijn, hetgeen gezien de sterkstroom voor een aantal uitdagingen zorgde.

Uiteindelijk ontstond een systeem van ongeveer 15x15x8 cm met een intern embedded gemanaged energiedistributiesysteem, waardoor er op één sterkstroomaansluiting maar liefst tot 30 laadsystemen gecreëerd kunnen worden. Dit zorgt voor optimaal rendement van deze aansluiting. Het geheel heeft een gebruiksvriendelijke userinterface gebaseerd op LED indicaties, hetgeen het stroomverbruik laag en efficiënt houdt. Dit alles met het oog op een duurzame toekomst.

De eerste installaties van de Cube zijn reeds begonnen; o.a. op de High Tech Campus (in Eindhoven) en bij AutoLeaseTeam.

Ook geïnteresseerd in dit product? Neem dan contact op met de verkoper, F1rst BV (f1rst.nl).

De multilayer PCB