De ontwikkeling van productontwikkeling

06-10-2021

Productontwikkeling is de laatste tientallen jaren veranderd door (onder andere) de opkomst van krachtige CAD-software. Afhankelijk van het type kan bijvoorbeeld een behuizing of PCB worden ontwikkeld welke (vaak) onderdeel zijn van een product.

Het word echter complexer wanneer een product uit meerdere deelproducten (subassemblies) bestaat, die zowel aan mechanische (geometrische factoren) als elektrische specificaties (interconnecties) moet voldoen. Om kosten, risico’s en het aantal prototype iteraties te beperken bieden deze CAD-pakketten tegenwoordig vaak de mogelijkheid om de ontwikkelde (deel-)producten in 3D te integreren tot de gewenste product samentelling.

Naast het technisch aspect hebben veranderingen in projectmanagement processen ook impact op de wijze waarop (multidisciplinaire) productontwikkeling wordt uitgevoerd. Lange tijd heeft het waterval (V) model hoogtij gevierd, echter zijn er de laatste jaren trends welke steeds meer vorm krijgen en ook in de praktijk worden uitgevoerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Agile/Scrum, een dynamische werkwijze in vergelijking tot het waterval (V) model (een duidelijk lineaire werkwijze).

Staat u te popelen om met uw (nieuwe) idee aan de slag te gaan, neem dan contact met ons op (088 - 011 0202; info@veds.nl of via ons terugbelverzoek), om te kijken naar de meest passende oplossing voor uw toekomstige product.

VEDS Group vs corona