Nadat er met de systeemarchitect, hardware en software engineers is overlegd over het te ontwerpen product, zal de mechanisch engineer starten met het bedenken en ontwerpen van de  mechanische onderdelen. Dit kan gelden voor zowel de binnenkant als de buitenkant van het door de klant gewenste product. In het geval van de VEDS Group staat mechanisch ontwerp voor het niet elektronische gedeelte van een product.  Allereerst komen natuurlijk vragen naar voren om er achter te komen wat de kern van het probleem is: hoe moet het product functioneren en hoe moet het eruit zien. Hoe groot mag het product zijn? Welke eisen zitten er aan het product? Verscheidene vragen die bepalend zijn voor het functioneren van het product. Vervolgens doorlopen we een geheel creatief proces, dit varieert van snelle handschetsen tot uitgewerkte spuitgietonderdelen. De engineer dient onder andere rekening te houden met de ontworpen hardware, de soort materialen voor gebruik, warmtetransport en potentiële condensatievormingen binnenin het ontwerp van elektronische oplossingen.

Onze diensten gelden zowel voor eerste prototypes als (0-)serieproductie. Hierbij zoeken wij de passende productietechniek. 

wij zijn gespecialiseerd in

spuitgietwerken
3D-geprinte producten
plaatmateriaal (lasersnijden, zetten en kanten)
CNC-onderdelen (draai- en freeswerk)
productie- en testtools
Functioneel gebruik uitdenken
Look-and-feel van het product bepalen
Produceerbaarheid en samenbouw mogelijkheden in het achterhoofd houdend

Mechanica ontwikkeling: CAD Solidworks
design pakketten  

Wij beschikken over het mechanisch CAD-designpakket:

SolidWorks


Mechanica ontwikkeling: EVSE Cube Charging
volwaardig product  

Doordat VEDS Group beschikt over alle facetten van (elektronische) productontwikkeling, zal het eindresultaat altijd een volwaardig product zijn en qua hardware en mechanica volledig op elkaar afgestemd zijn. De mechanica engineers zorgen samen met u voor de gewenste uitstraling en prestaties van uw product.

Mechanica ontwikkeling: 3D printer Ultimaker
3d-printer
Ook mechanisch gezien ontwerpen wij concepten vanaf de basis tot een gewenst eindproduct. Daarnaast kunnen wij onze klanten ondersteunen in de elektronische integratie. Door middel van 3D-tekeningen en de hulp van onze  Ultimaker 3 Extended 3D-printer , kunnen we vanaf de start de best passende en mooie ontwerpen maken en uittesten.

lees meer over onze andere afdelingen en leer ons beter kennen

hardware 


Een hardware designer ontwerpt de elektronische hardware voor in een elektronisch apparaat. Door eerst een schema op te stellen, kunnen zij uiteindelijk de PCB tekenen. Zij zorgen in samenwerking met de software designers dat het ontwerp van de systeemarchitect gerealiseerd wordt, waardoor het resultaat werkt zoals de klant dit wenst.


software 


Een (embedded) software designer ontwerpt, verbetert en onderhoudt software geschreven voor elektronische apparaten en machines, (computer)programma’s en applicaties op basis van de eisen en wensen van de klant. De (embedded) software designer voert tijdens de ontwikkeling van de nieuwe software uitvoerig tests en controles uit voordat deze software door de uiteindelijke gebruikers gebruikt wordt.


productie & assemblage 


De productie- en assemblage medewerkers zorgen dat de ontworpen producten tot leven komen. De productieafdeling produceert en assembleert de PCB's met gebruik van een stencil-, SMD-, en soldeermachine en zorgt voor conventionele handmontage en (eind)controles. De assemblage afdeling zorgt dat de eindproducten naar wensen van de klant samengesteld worden.


afgeronde projecten 


Onze projecten voeren we uit voor en mét onze klanten, met wie de VEDS Group samen een leefbare, technologische wereld willen creëren . Bent u nieuwsgierig naar concrete voorbeelden van afgeronde projecten en producten? We hebben er een aantal voor u op een rij gezet.


heeft u vragen over onze diensten of producten?

vraag naar de mogelijkheden.

Protected by reCAPTCHA.

contactgegevens


VEDS Group

high tech campus 25, hal 2
5656AE Eindhoven
Nederland

tel: +31 (0)88 011 02 02
mail: info@veds.nl

algemene voorwaarden