Het creëren, implementeren en programmeren van software op een elektronisch product zorgt ervoor dat deze apparaten intelligent worden. Elk elektronische oplossing heeft dus software nodig om het te laten werken zoals onze klanten dit graag willen. Dit gaat altijd gepaard met hardware, waarop deze softwarecode geprogrammeerd wordt. Het is dus erg belangrijk dat onze systeemarchitect, hardware en (embedded) software designers goed met elkaar samenwerken. Software development in de elektronica wereld waar VEDS Group werkzaam is, bestaat uit verschillende elementen.

Als eerst hebben we embedded software. Deze wordt altijd geschreven voor een in het product geïntegreerde (micro) processor: het embedded system. Deze vorm van software wordt ontwikkeld voor (fijnmechanische) apparaten die géén computer aansturing hebben, waardoor het product alsnog intelligent en aangestuurd wordt. Denk hierbij aan de aansturing van diverse stromen, data opslag, LED aansturing, aansturing van aangesloten apparaten of een scherm, et cetera. Het toepassen van een embedded system in apparatuur zorg dat de software op een flexibele wijze aangepast of vervangen kan worden (een systeemupdate uitvoeren). Deze apparaten kunnen onderdeel zijn van  Internet of Things (IoT) .

Daarnaast is er systeemsoftware. Deze voorziet apparaten van hun kernfunctie en zorgt voor het beheren van het besturingssysteem en bijbehorende subsystemen. Bekende voorbeelden hiervan zijn Windows, Android en Mac OS. Deze besturingssystemen koppelen de verscheidene hardware componenten binnen een elektronisch apparaat, maar is ook verantwoordelijk voor het bestandsbeheer en hoe en welke programma’s draaien.

Wanneer de hardware van een elektronisch apparaat is geproduceerd en het klaar is het programmeren van de softwarecode, is er programmeersoftware nodig om deze op de hardware te plaatsen. Deze software wordt dus geschreven voor apparatuur of programma’s die gebruikt worden voor het ontwikkelen en programmeren van software, maar ook voor debuggers, testsystemen en andere hulpmiddelen om softwarecodes te schrijven.

Ook is er programma- en applicatiesoftware, welke wordt ontwikkeld zodat eindgebruikers bepaalde taken kunnen uitvoeren. Een veel gebruikte term voor deze versie van software is ook wel (mobile) app development. Doordat een besturingssysteem applicatiesoftware draait, kunnen gebruikers op hun telefoons en computers (web-) apps gebruiken. Denk hierbij aan Windows als besturingssysteem en Microsoft Word als app op een computer; Android als besturingssysteem en Gmail als app op de telefoon; een website waarop je kunt inloggen om informatie in te zien/webshop.

VEDS is gespecialiseerd in alle 4 de vormen van software ontwikkeling.


wij ontwikkelen uw software

C(++/#)
Visual basic
HTML
Mobile app development
Java
Swift
Linux

Microcontrollers

wij creëren applicaties voor

Android
iOS
UNIX
Windows
RTOS
ROS
Unified Modelling Language (UML)
protocollen zoals: Zigbee, TCP/IP, WIFI & BLE

Software ontwikkeling

application programming interface

In software ontwikkeling verwijzen de termen frontend en backend naar de scheiding tussen de presentatie laag (frontend) en de gegevens laag (backend) van een stuk software, of de fysieke infrastructuur van hardware. Een voorbeeld hiervan is dat frontend ontwikkeling zich richt op de visuele aspecten van een website, waar de backend ontwikkeling zich richt op de achterliggende server (de niet zichtbare lagen van de website).  

Om de front- en backend van software te laten communiceren is een Application Programming Interface (API) nodig. Deze API kan bijvoorbeeld de front- en backend van een website of mobiele app laten communiceren, maar ook een computerprogramma met een ander programma of apparaat. Een voorbeeld van een API is het inloggen bij een webshop via Facebook of Google. De webshop gebruikt de API om de bij Facebook of Google bekende informatie in te vullen in het bestelaccount op de webshop.

Software ontwikkeling: embedded system

embedded system

Embedded software wordt altijd geschreven voor een in het product geïntegreerde processor; het embedded system. Ook wel een ingebed of geïntegreerd systeem genoemd. Dit systeem bestaat uit hardware en software, bijvoorbeeld een chip en is altijd onderdeel van een groter elektrisch (en mechanisch) product. Deze bevat een geheugen waarop de ontworpen embedded software geplaatst wordt, wat voor de aansturing van het apparaat zorgt waar het zich in bevindt. Producten kunnen één of meerdere embedded systemen bevatten en deze kunnen relatief eenvoudig, maar ook complex zijn, afhankelijk waar ze voor geprogrammeerd worden.
Embedded systemen zijn verwerkt in bijvoorbeeld consumenten elektronica zoals mobiele telefoons en camera's & huishoudelijke producten zoals wasmachines en magnetrons. Andere voorbeelden van producten met deze systemen zijn (EV) auto's, betaalterminals, industriële- en ziekenhuis apparatuur.

Software ontwikkeling: software testen

software testen

Tijdens het ontwikkelproces wordt de software continue uitgebreid getest, waardoor de klant altijd een werkend product van ons ontvangt dat voldoet aan de van tevoren besproken wensen.

Naast het testen van de software van het elektronische product kan de VEDS Group ook een test device ontwerpen en ontwikkelen, zodat ofwel VEDS of de klant zelf het eindproduct functioneel kan testen. Deze tests zijn nagenoeg 100% betrouwbaar en zorgen voor minder tot geen uitval als het product zich in het veld bevindt*.

*Uitval als gevolg van productie/assemblage, niet door gebruikerssporen.

lees meer over onze andere afdelingen en leer ons beter kennen

Hardware 


Een hardware designer ontwerpt de elektronische hardware voor in een elektronisch apparaat. Door eerst een schema op te stellen, kunnen zij uiteindelijk de PCB tekenen. Zij zorgen in samenwerking met de software designers dat het ontwerp van de systeemarchitect gerealiseerd wordt, waardoor het resultaat werkt zoals de klant dit wenst.Mechanica 


Een mechanisch designer ontwerpt technische illustraties voor elektronische apparaten en machines en zorgt voor de productie van prototypes (en series). De ontwerpen worden gemaakt naar wensen van de klant en in overleg met de hard- en software engineers, voor het beste resultaat. Mechanisch ontwerpers zorgen ervoor dat de ontwerpen functioneel, efficiënt en veilig zijn.


Productie & assemblage 


De productie- en assemblage medewerkers zorgen dat de ontworpen producten tot leven komen. De productieafdeling produceert en assembleert de PCB's met gebruik van een stencil-, SMD-, en soldeermachine en zorgt voor conventionele handmontage en (eind)controles. De assemblage afdeling zorgt dat de eindproducten naar wensen van de klant samengesteld worden.


Afgeronde projecten 


Onze projecten voeren we uit voor en mét onze klanten, met wie de VEDS Group samen een leefbare, technologische wereld willen creëren . Bent u nieuwsgierig naar concrete voorbeelden van afgeronde projecten en producten? We hebben er een aantal voor u op een rij gezet.


heeft u vragen over onze diensten of producten?

vraag naar de mogelijkheden.

Protected by reCAPTCHA.

contactgegevens


VEDS Group

high tech campus 25, hal 2
5656AE Eindhoven
Nederland

tel: +31 (0)88 011 02 02
mail: info@veds.nl

algemene voorwaarden