Het Open Charge Point Protocol (OCCP)

26-11-2019

Al bijna twee jaar lang is het laadsysteem de EVSE Cube van F1RST, ontworpen door VEDS Group, op de markt. Maar hoe kan de eigenaar van een elektrische auto nu na het laden aflezen hoeveel Kwh diens auto geladen heeft via dat specifieke laadpunt?

F1RST maakt met de EVSE Cube embedded direct gebruik van het Open Charge Point Protocol (OCPP). Dit is een internationaal erkend initiatief met als doel elektrische laadstations van verschillende verkopers met elkaar te laten communiceren. Het OCPP dient dus als tussenpersoon voor de verbinding tussen het laadsysteem en de 'back end' ((deel van het) programma onzichtbaar voor de gebruiker). De EVSE Cube stuurt berichten/gegevens via het OCPP naar de backend server, zodat er real-time data beschikbaar is over de laadstations.

De gegevens die worden terug gestuurd zijn voor klanten vervolgens weer te zien in hun eigen front end (bijvoorbeeld de app op hun telefoon). Dit betekent dat klanten onder andere kunnen zien hoeveel kWh zij met hun elektrische auto geladen hebben en hoelang dit geduurd heeft.

Deze benoemde back end van F1RST wordt verzorgt door VEDS Group.

Nieuwe investeringen in de technologie