Rein Sensor Ipos Technology

rein sensor; de krachtsensor tijdens het paardrijden

wie is de klant?

Ipos Technology is een Nederlands bedrijf dat teugelsensoren verkoopt die ruiters voorzien van gegevens en informatie over het trainingsschema, degelijkheid, ritme, recht gerichtheid, contact en lichtheid van het paard. Ipos wil niet alleen het belang van ruiters dienen om hen te helpen groot te worden, maar ze bewaakt ook de gezondheid van het paard.

het doel

Nadat de eigenaren van Ipos een aantal keren geprobeerd hebben een embedded product van de grond te krijgen, zijn ze bij ons terecht gekomen.

De doelstelling was om techniek te introduceren in de paardensport. De invalshoek was het voorkomen van blessures bij paarden, aangezien de directie een achtergrond heeft als dierenarts, met een specialisatie richting paarden. Door de jarenlange ervaring was bekend dat paarden vaak langer doorlopen met een blessure, omdat de ruiter onbewust verkeerd reed en de blessure (nog) niet ontdekt heeft.

Het idee was om een product te ontwikkelen dat tussen de teugel en het bit geplaatst wordt: de Rein Sensor. Dit product meet de trekkracht van de ruiter: Is de verdeling gelijkmatig en beweegt het paard gelijkmatig. Deze data wordt real-time weergegeven in een app, zodat de begeleider direct kan ingrijpen en de ruiter kan adviseren.

de uitdagingen

Er waren voor dit project meerdere uitdagingen:
- het totale beschikbare budget voor de uitvoering van het project;
- de gevoeligheid van het eindproduct, er moest in grammen/trekkracht gemeten gaan worden;
- de waterdichtheid van het eindproduct;
- de stevigheid van het eindproduct in verband met de krachten die erop uit geoefend worden.
- doordat Ipos Technology de kostprijs voor het eindproduct al bepaald had, moest VEDS uitzoeken hoe de producten geproduceerd konden worden binnen dit bedrag inclusief marge.

het resultaat

VEDS heeft de wensen van de klant uitgevoerd en een eindresultaat geleverd naar tevredenheid van de klant. Omdat VEDS een all-in house bedrijf is, ontwikkelden wij zowel het hardware, software en mechanisch design, produceren de PCB’s en assembleren en testen het eindproduct. Een extern bureau ontwikkelde de app. Omdat de samenwerking als zeer prettig wordt ervaren door beide partijen, blijft de productie, assemblage en het testen plaats vinden bij ons kantoor op de High Tech Campus.

heeft u vragen over onze diensten of producten?
vraag naar de mogelijkheden.

Protected by reCAPTCHA.

contactgegevens


VEDS Group

high tech campus 25, hal 2
5656AE Eindhoven
Nederland

tel: +31 (0)88 011 02 02
mail: info@veds.nl


algemene voorwaarden